Grove brytebrød -

Grove brytebrød

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Løs gjæren opp i litt av det lunkene/ fingervarme vannet. Tilsett resten av vannet og olje. Tørrgjær blandes rett i melet. Bland sammen det tørre, ev tilsatt finhakket hvitløk, finhakket soltørket tomat og krydder, hell i vannet og arbeid sammen til en glatt deig. Tilsett den siste oljen og elt lett om slik at oljen smører seg rundt deigen. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted, ca 40 min, til dobbel størrelse. Ha deigen på bakebordet og kna og klapp eller kjevle ut til et rektangel ca 25x30 cm og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og etterhev i ca 20 min. Skjær brødet opp i ruter med en kniv eller pizzarulle, dypp kniven eller pizzarullen i mel før du lager ruter. Stek på midterste rille ved 225 °C i 12-15 min. Egner seg godt til frysing. Tips: Deigen kan også formes til rundstykker.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.