Grove pannekaker

Grove pannekaker

Grove pannekaker er praktisk i en travel hverdag.

Oppskrift av: Melk.no

Ingredienser

4 porsjoner

0.5 dl

havregryn

1.5 dl

hvetemel

0.25 ts

salt

2 stk

egg

Forslag til tilbehør:

1 stk

Banan i skiver

2 stk

Kiwi, oppskåret

2 dl

rips

Slik gjør du det:

Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter og svelle.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.
Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.
Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.