Slik gjør du det:
Varm vannet til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett det lunkne vannet og rør til gjæren løser seg opp. Deretter tilsetter du olje, honning, salt og resten av ingrediensene. Arbeid til en blank og smidig deig. Tilsett mer mel om nødvendig. Dekk deigen med plast og sett den til heving i ca. 45 min.
Ta deigen opp på melet bakebord og form til lengder som deles i 20 biter og formes som rundstykker. Sett til heving i ca. 20 min. Pensle med vann og dryss på forskjellige typer frø og solsikkekjerner til pynt.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220º i ca. 15 min. Avkjøl på rist.
Tips: Hev alltid deigen på et lunt og mørkt sted. Jeg dekker alltid bollen med plast, og så legger jeg over et kjøkkenhåndkle. Hev deigen til dobbel størrelse.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.