Grovt brød med karve - Denne oppskriften gir ett stort brød eller to små.
Foto: Foto: Svein Brimi

Grovt brød med karve

Denne oppskriften gir ett stort brød eller to små.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm opp vann og sirup til lunkent. Tilsett salt, karve, grovhakkede valnøtter, ¾ av mengden grovbakst, tørrgjær, havregryn og hvetekorn. Elt deigen godt til en fin og løs deig, men den skal være så fast at den holder formen. Bruk resten av melet om nødvendig.

Sett deigen til heving i ca. 30 min.

Dryss mel (resten av grovbakst eller hvetemel) på bakebordet og form deigen til 1 stort eller 2 små brød. Etterhev på en bakepapirkledd langpanne i 30–40 min.

Stek i ovn på nederste rille ved 180° i ca. 45 min. Mindre brød trenger noe kortere steketid.

Avkjøl på rist.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Grove vafler