Grovt brytebrød i langpanne -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Grovt brytebrød i langpanne

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

6 dl melk

3 ss honning

3 ss olje

50 g gjær

2 ts salt

1 kg grovbakstmel

2 dl hvetemel

Annonse

Slik gjør du det:

Varm melk, honning og olje til fingervarmt, 37 ºC. Hell væsken over i en bakebolle.

Brukes tørrgjær, tilsett sammen med melet. Fersk gjær løses opp i litt av væsken.

Elt inn grovbakstmel og hvetemel til en glatt deig. Elt 3, 4 minutter i kjøkkenmaskin og 5, 6 minutter for hånd.

Dekk bakebollen med plast og sett til heving ca 30 min, til dobbel størrelse. Ha den forhevede deigen over på et bakebord, elt og kjevle den ut til et rektangel, ca som et A4ark.

Legg over i en langpanne.

Dypp et pizzahjul eller en kniv i hvetemel og skjær deigen opp i ruter. Dekk langpannen med plast og sett til etterheving i 40 til 50 minutter.

Pensle med litt vann, melk eller olje og dryss over havregryn, linfrø, solsikkekjerner, revet ost, tørket krydder eller flaksalt.

Stek på nederste rille i varm stekeovn, 200 grader i omtrent 20. min.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Hjemmebakt brød