Grovt rugbrød med kefir og nøtter -

Grovt rugbrød med kefir og nøtter

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

16 små runde brød Denne oppskriften er laget av Trond Moi, kjent fra Bølgen & Moi -restaurantene, der han regjerer sammen med vinekspert Toralf Bølgen. Varm kefirmelk og vann fingervarmt. Rør gjæren ut i litt av væsken og bland resten i. Tilsett olje, salt og valnøtter. Arbeid inn sammalt og siktet rugmel og hvetemel til deigen blir seig og smidig. Hold eventuelt igjen litt av hvetemelet. Deigen må ikke bli for fast. Dekk til, og la deigen heve til dobbel størrelse. Ta deigen på bordet og elt den godt. Del den i 16 emner. Trill runde brød. Legg dem på smurte plater. Snitt mønster med kniv før heving. La brødene heve godt, pensle med egg. Sikt på mel. Stek i 15-20 minutter ved 220 °C. Avkjøl på rist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Mois julebrød
fav Tid: 90 min
Barmens gode brød