
Gubberøre - svensk husmannskost
Oppskrift av: Wenche Andersen
15 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 skiver
mørkt rugbrød3 stk
kryddersildeller matjesild eller 6 ansjosfileter4 stk
egg, hardkokt4 stk
poteter2 ss
hakketrødløk, rå eller surret blank i litt smør2 ss
lettrømmeeller Crème Fraïche2 ss
majones1 ss
ansjoslakeSlik gjør du det:
Finhakk alle ingrediensene og bland sammen. Vend inn rømme og majones og smak til med ansjoslake, salt og pepper. Anrett blandingen på en skive mørkt rugbrød og topp med gressløk og dill. Kvern over pepper. Tradisjonelt lages denne retten med tilsvarende mengde rå eggplommer istedenfor rømme og majones. Men i dag blir retten som regel servert "kremet", eventuelt med en rå eggeplomme på toppen av hver skive med gubberøre ved servering. Sild kan eventuelt byttes ut med f.eks. røkelaks - det blir da en "modernisert" utgave av retten. Enkelte sløyfer de kokte potetene i retten.