Gubberøre - svensk husmannskost -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Gubberøre - svensk husmannskost

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Finhakk alle ingrediensene og bland sammen. Vend inn rømme og majones og smak til med ansjoslake, salt og pepper. Anrett blandingen på en skive mørkt rugbrød og topp med gressløk og dill. Kvern over pepper. Tradisjonelt lages denne retten med tilsvarende mengde rå eggplommer istedenfor rømme og majones. Men i dag blir retten som regel servert "kremet", eventuelt med en rå eggeplomme på toppen av hver skive med gubberøre ved servering. Sild kan eventuelt byttes ut med f.eks. røkelaks - det blir da en "modernisert" utgave av retten. Enkelte sløyfer de kokte potetene i retten.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Eggende salat
fav Tid: 20 min
Eggesalat