Hopp til hovedinnhold
Gulrot- og byggkaker

Gulrot- og byggkaker

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
20 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene fra gulrot til urter i en medium stor bolle.
Ha i 240 ml vann og bland godt.
Dekk til og la det stå minst en time (eller over natten, sett i kjøleskapet om du planlegger at det tar mer enn en time). Blandingen vil gradvis mer tykk og enklere å forme.
Ha litt olje i en stekepanne og sett på middels varme.
Del blandingen i åtte like store deler (hver skal veie omtrent 85 gram).
Gjør hendene våte og form dem til små kaker mellom hendene. Lag dem så tykke eller tynne du vil.
Stek kakene i omtrent tre minutter på hver side, eller til de er gylne.
Server dem umiddelbart.
(Den rå blandingen holder seg i omtrent to dager i kjøleskap).