
Gulrot- og tomatsuppe
Oppskrift av: Sara Lewis
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk1 stk
gulrot1 stk
poteter500 g
tomat eller tilsvarende mengde hakkede tomater fra boks1 fedd
hvitløk1 ss
olivenolje9 dl
grønnsak- eller kylling kraft (vann + terning)3 ts
tomatpuré2 ts
sukker1 bt
basilikum (valgfritt)Slik gjør du det:
Denne oppskriften er hentet fra "Barnas kuleste kokebok" av Sara Lewis på Cappelen forlag. UTSTYR En skjærefjel En liten kniv En rotskreller En hvitløkspresse En teskje En middels stor kjele med lokk En stekespade Et desilitermål En øse SLIK GJØR DU 1. Bruk skjærefjelen og skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og potet og skjær dem i små terninger. Skyll og hakk tomatene hvis du bruker friske tomater. Skrell og press hvitløken. 2. Varm oljen i kjelen, tilsett løken og fres den lys gyllen over middels varme i 5 minutter. Rør i den av og til med stekespaden. 3. Rør inn gulrot, potet, tomater og hvitløk, og tilsett kraften, tomatpuré, sukker og litt salt og pepper. La blandingen koke opp, sett lokk på kjelen og la det småkoke i 20 minutter. 4. Riv basilikumbladene i biter og rør halvparten av dem inn i suppen. Øs den opp i suppeboller og dryss resten av basilikumen over. Serveres med varmt brød med sprø skorpe. TIPS Hvis du vil ha en glatt suppe, kjører du den ferdige suppen i en hurtigmikser eller matmølle. Varm suppen opp igjen før servering.