Gulrotboller

Gulrotboller

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

Skrell og riv gulrøttene fint opp på et råkostjern. Ha hvetemel i en bakebolle, smuldre opp smøret, bruk fingrene. Varm opp melk og yoghurt i en kasserolle til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i melkeblandingen og rør til gjæren er oppløst. Tørrgjær tilsettes i melet i bakebollen. Hell melken over hvetemelet,tilsett revet gulrot, hvetekim og solsikkekjerner. Elt sammen, 4-5 min, til en glatt deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller tre en bærepose over bakebollen. Sett til heving i 30-40 min til deigen er dobbelt størrelse. Ta deigen over på et melet bakebord, kna litt sammen og del opp til boller og trill ut. Legg på et bakepapirkledt stekebrett. dekk med kjøkkenhåndkle og sett til etterveving i 30-40 min. Varm stekeovn til 225 ºC. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek midt i varm stekeovn i 12-15 min. Avkjøl på rist. Oppskrift hentet fra bakeboken for barn "Vi baker" av Marit Røttingsnes Westlie

Kanskje disse også frister?