Gulrothorn - Denne oppskriften på gulrothorn gir ca. 16 stykker.
Foto: Foto: Svein Brimi

Gulrothorn

Denne oppskriften på gulrothorn gir ca. 16 stykker.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

25 g gjær

25 g smør

3 dl melk

2 stk gulrøtter

2 ss linfrø

1 stk egg

0,5 ts salt

500 g hvetemel

1 stk egg til pensling

Annonse

Slik gjør du det:

Smuldre gjær i en bakebolle.

Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli fingervarm. Hell det over gjæren og rør til den er oppløst. Skrell og rasp gulrøttene fint og tilsett i væsken. Ha i linfrø, egg, salt og hvetemel og elt til en jevn og fin deig. Dekk bollen med plast og sett til heving et lunt sted i ca. 30 min. Deigen skal bli dobbelt så stor. Ta den ferdighevede deigen på bakebordet og del i to. Dryss på litt mel og kjevle hver del til en rund leiv. Del hver leiv i 8 trekanter.

Dekk en langpanne med bakepapir. Rull trekantene fra den brede siden inn mot spissen. Form til horn og legg dem med spissen ned på stekebrettet. Dekk hornene med et rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving et lunt sted. De skal bli dobbelt så store.

Pisk egget lett sammen, og pensle hornene forsiktig med sammenpisket egg.

Stek nederst i ovn ved 225° i ca. 12 min.

Avkjøl på rist.

Supre å ha på lur i fryseren.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Fine og grove horn
fav Tid: 120 min
Horn