Gulrotkake med hasselnøtter - Vidunderlig saftig og god gulrotkake med hasselnøtter og melisglasur. Kaken inneholder ikke noe hvetemel, hvilket gjør den ekstra luftig og myk.
Foto: Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Gulrotkake med hasselnøtter

Vidunderlig saftig og god gulrotkake med hasselnøtter og melisglasur. Kaken inneholder ikke noe hvetemel, hvilket gjør den ekstra luftig og myk.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Vend i potetmel, kanel, revet sitronskall og presset saft av den halve sitronen. Mal hasselnøttene og rør i sammen med finrevne gulrøtter.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50-60 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Ha kaken på et passende fat.

Rør sammen melisglasur og smør et tynt lag over toppen på den kalde kaken. Strø over litt hakkede hasselnøtter til pynt.

Oppskrift:

Detsoteliv.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.