Gulrotkake med ingefær- og appelsinsirup

Gulrotkake med ingefær- og appelsinsirup

Porsjonskaker gir mottaker en følelse av å bli satt pris på. Du har jo tross alt bakt en hel liten kake spesielt til dem. Serverer du i tillegg disse i porsjoner, er jeg ganske sikker på at dette blir veldig vellykket og godt mottatt.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

2 stk

egg

100 g

sukker

1 ts

kanel

0.5 ts

natron

200 g

mel

80 g

Smeltet Bremykt Steke og Bake

Krem

100 g

Romtemp. Bremykt Steke og Bake

200 g

melis

Ingefær- og appelsinsirup

2 dl

Ingefærøl

2 dl

Ferskpresset appelsinjuice

30 g

Flytende Akasiehonning

0.5 stk

vaniljestang

Slik gjør du det:

8 ganske store porsjonskaker
Smelt smøret og avkjøl det.
Pisk egg, sukker (hvitt, brunt og vanilje) godt og luftig. Ha deretter i det tørre (kanel, bakepulver, natron og mel) og smeltet smør om hverandre i eggedosisen. Vend til slutt inn den revne gulroten. (Jeg "river" gulroten med stavmikseren, da blir den mer kornete i konsistensen).
Fordeles i godt smurte former og stekes på 190 grader i ca. 20 minutter.
Jeg brukte en randform 10 cm til disse kakene.
Kremen
Pisk smør og melis godt. Ha deretter i vaniljefrøene og osten og pisk den luftig. Sett kaldt til den skal brukes.
Jeg brukte tip 1M til kremen når jeg hadde den på kaken.
Sirupen
Ha alt i en kjele og kok i ca. 30 minutter. Koketiden avhenger av hvor tykk/tynn du ønsker den og hvor «hardt» du koker den. Fosskoking (anbefaler ikke) = kortere koketid enn putring i kjelen.
Jeg brukte ingefærøl av typen Ginger Joe med 4% alkohol i.
Jeg skriver vaniljestang uten frø, men det er jo ikke til å unngå at det fortsatt er frø igjen inni stangen etter at du har brukt dem til kremen, så disse gjør vi selvfølgelig plass til i sirupen.
Avkjøl ferdigkokt sirup og ha på kaken før servering.
Har du lyst på enda litt mer på toppen av kaken, kan du riste noen cashewnøtter i stekepannen, hakke dem og strø på toppen. Nam!