Slik gjør du det:
8 ganske store porsjonskaker
Smelt smøret og avkjøl det.
Pisk egg, sukker (hvitt, brunt og vanilje) godt og luftig. Ha deretter i det tørre (kanel, bakepulver, natron og mel) og smeltet smør om hverandre i eggedosisen. Vend til slutt inn den revne gulroten. (Jeg "river" gulroten med stavmikseren, da blir den mer kornete i konsistensen).
Fordeles i godt smurte former og stekes på 190 grader i ca. 20 minutter.
Jeg brukte en randform 10 cm til disse kakene.
Kremen
Pisk smør og melis godt. Ha deretter i vaniljefrøene og osten og pisk den luftig. Sett kaldt til den skal brukes.
Jeg brukte tip 1M til kremen når jeg hadde den på kaken.
Sirupen
Ha alt i en kjele og kok i ca. 30 minutter. Koketiden avhenger av hvor tykk/tynn du ønsker den og hvor «hardt» du koker den. Fosskoking (anbefaler ikke) = kortere koketid enn putring i kjelen.
Jeg brukte ingefærøl av typen Ginger Joe med 4% alkohol i.
Jeg skriver vaniljestang uten frø, men det er jo ikke til å unngå at det fortsatt er frø igjen inni stangen etter at du har brukt dem til kremen, så disse gjør vi selvfølgelig plass til i sirupen.
Avkjøl ferdigkokt sirup og ha på kaken før servering.
Har du lyst på enda litt mer på toppen av kaken, kan du riste noen cashewnøtter i stekepannen, hakke dem og strø på toppen. Nam!
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.