Gulrotkake med ingefær- og appelsinsirup - Porsjonskaker gir mottaker en følelse av å bli satt pris på. Du har jo tross alt bakt en hel liten kake spesielt til dem. Serverer du i tillegg disse i porsjoner, er jeg ganske sikker på at dette blir veldig vellykket og godt mottatt.
Foto: Tove Holter / idefull.no

Gulrotkake med ingefær- og appelsinsirup

Porsjonskaker gir mottaker en følelse av å bli satt pris på. Du har jo tross alt bakt en hel liten kake spesielt til dem. Serverer du i tillegg disse i porsjoner, er jeg ganske sikker på at dette blir veldig vellykket og godt mottatt.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

8 ganske store porsjonskaker

Smelt smøret og avkjøl det.

Pisk egg, sukker (hvitt, brunt og vanilje) godt og luftig. Ha deretter i det tørre (kanel, bakepulver, natron og mel) og smeltet smør om hverandre i eggedosisen. Vend til slutt inn den revne gulroten. (Jeg "river" gulroten med stavmikseren, da blir den mer kornete i konsistensen).

Fordeles i godt smurte former og stekes på 190 grader i ca. 20 minutter.

Jeg brukte en randform 10 cm til disse kakene.

Kremen

Pisk smør og melis godt. Ha deretter i vaniljefrøene og osten og pisk den luftig. Sett kaldt til den skal brukes.

Jeg brukte tip 1M til kremen når jeg hadde den på kaken.

Sirupen

Ha alt i en kjele og kok i ca. 30 minutter. Koketiden avhenger av hvor tykk/tynn du ønsker den og hvor «hardt» du koker den. Fosskoking (anbefaler ikke) = kortere koketid enn putring i kjelen.

Jeg brukte ingefærøl av typen Ginger Joe med 4% alkohol i.

Jeg skriver vaniljestang uten frø, men det er jo ikke til å unngå at det fortsatt er frø igjen inni stangen etter at du har brukt dem til kremen, så disse gjør vi selvfølgelig plass til i sirupen.

Avkjøl ferdigkokt sirup og ha på kaken før servering.

Har du lyst på enda litt mer på toppen av kaken, kan du riste noen cashewnøtter i stekepannen, hakke dem og strø på toppen. Nam!

Oppskrift:

Idéfull.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.