Gulrotkake
Gulrotkake har sjelden vært bedre enn den blir med denne oppskriften.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
4 stk
egg3 dl
sukker3 dl
hvetemel, siktet2 ts
bakepulver1 ss
kanel1 ts
salt5 dl
revet gulrotGlasur
1 ts
vaniljesukker3 ss
smør, smeltet300 g
melisSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk egg og sukker luftig, nesten til det blir hvitt. Ha i mel, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver. Rør det godt inn (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Ha i smør eller olje, revne gulrøtter og revet appelsinskall. Rør det godt inn.
Smør en rund kakeform, ca 25 cm. Hell i røra. Stek i ovnen i 45-55 minutter midt i ovnen. Sjekk underveis om den blir for brun (legg eventuelt bakepapir over om du er redd den blir for brent). Ta den ut av ovnen og løsne den fra formen. Avkjøl på rist. Legg en kjøkkenhånkle over. La kaka avkjøle seg helt før du begynner med glasuren.
Glasur
Rør sammen alle ingrediensene. Kaka må være helt avkjølt. Del kaka i to (på langs!). Smør på et lag med glassuren på bunnen. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen. Pynt med litt revet gulrot.