Gulrotkake - Gulrotkake har sjelden vært bedre enn den blir med denne oppskriften.
Foto: Erik Hannemann

Gulrotkake

Gulrotkake har sjelden vært bedre enn den blir med denne oppskriften.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk egg og sukker luftig, nesten til det blir hvitt. Ha i mel, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver. Rør det godt inn (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Ha i smør eller olje, revne gulrøtter og revet appelsinskall. Rør det godt inn.

Smør en rund kakeform, ca 25 cm. Hell i røra. Stek i ovnen i 45-55 minutter midt i ovnen. Sjekk underveis om den blir for brun (legg eventuelt bakepapir over om du er redd den blir for brent). Ta den ut av ovnen og løsne den fra formen. Avkjøl på rist. Legg en kjøkkenhånkle over. La kaka avkjøle seg helt før du begynner med glasuren. 

Glasur

Rør sammen alle ingrediensene. Kaka må være helt avkjølt. Del kaka i to (på langs!). Smør på et lag med glassuren på bunnen. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen. Pynt med litt revet gulrot.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Autentisk bolognese
fav Tid: 90 min
Gulrotkake