Gulrotkake - Gulrotkake har sjelden vært bedre enn den blir med denne oppskriften.

Kake

foto: Erik Hannemann

Gulrotkake

Gulrotkake har sjelden vært bedre enn den blir med denne oppskriften.

Dette trenger du:

4 stk egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel, siktet

  skallet fra en halv appelsin (bare det gule! ikke det hvite)

2 ts bakepulver

1 ss kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker (eller frøene fra en vaniljestang)

5 ss olje eller smeltet smør

5 dl revet gulrot

Glasur

250 g smøreost (f. eks snøfrisk eller philadelphia)

1 ts vaniljesukker

3 ss smør, smeltet

300 g melis

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk egg og sukker luftig, nesten til det blir hvitt. Ha i mel, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver. Rør det godt inn (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Ha i smør eller olje, revne gulrøtter og revet appelsinskall. Rør det godt inn.

Smør en rund kakeform, ca 25 cm. Hell i røra. Stek i ovnen i 45-55 minutter midt i ovnen. Sjekk underveis om den blir for brun (legg eventuelt bakepapir over om du er redd den blir for brent). Ta den ut av ovnen og løsne den fra formen. Avkjøl på rist. Legg en kjøkkenhånkle over. La kaka avkjøle seg helt før du begynner med glasuren. 

Glasur

Rør sammen alle ingrediensene. Kaka må være helt avkjølt. Del kaka i to (på langs!). Smør på et lag med glassuren på bunnen. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen. Pynt med litt revet gulrot.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 90 min

Tid: 90 min

Tid: 45 min

Tid: 240 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Nødhjelp når det virkelig svir

Her er rådene mot sommerens verste plager.

Norsk Ukeblad |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK