Gulrotmarmelade med appelsin - Prøv marmeladen som et pikant tilbehør til stekt kylling, kalkun eller skinke.
Foto: Alf Börjesson

Gulrotmarmelade med appelsin

Prøv marmeladen som et pikant tilbehør til stekt kylling, kalkun eller skinke.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

La appelsinene ligge i lunkent vann og skrubb dem godt. Grovriv skallet og press saften. Pakk gjerne steinene inn i et tynt klede som knyttes igjen med bomullstråd. Steinene inneholder pektin som er et naturlig tykningsmiddel. Kok skall, saft og steiner i ca. 15 minutter. Gulrøttene skrelles og grovrives. Ha det i en kjele sammen med sukker og eventuelt ingefær eller kanel. Kok marmeladen over svak varme i ytterligere 15 minutter uten lokk. Fyll marmeladen på små, varme og rene glass. Sett straks på lokk. Oppbevar marmeladen kjølig. 

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Tomatmarmelade
fav Tid: 45 min
Bakte gulrøtter