Gulrotsuppe - Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!

Hovedrett

foto: Erik Hannemann

Gulrotsuppe

Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!

Dette trenger du til 2 porsjoner

1 stk løk

400 g gulrot

1 stk buljongterningeller én spiseskje flytende buljong

2 ss crème fraîche

  salt og pepper

Slik gjør du det:

Skrell løken, hakk den i biter og stek den myk i en tykkbunnet kjele. Skrell gulrøttene og del dem i grove biter. Legg dem i en kjele og dekk med vann. Kok dem møre. Kjør gulrøttene glatt med en stavmikser. Bruk så lite av vannet som mulig og spe litt slik at konsistensen blir slik du ønsker (helst litt tykk).

Ha i buljongen og smak til med salt og pepper. Servér med en klikk crème fraîche (eller rømme).

Tips: Smak deg fram med ulike krydder. Timian, fennikelfrø (anis), appelsinskall og ingefær er vanlige. Prøv deg fram og se hva du liker!

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 20 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Les mer

Ti tidlige tegn på demens

Høyt utdannede får noe sjeldnere demens.

Norsk Ukeblad |

Les mer

Så mye skal barnet sove

Her er oversikten fra 0 - 16 år

Foreldre & Barn |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK