Gyllen ostekake uten egg - En frisk ostekake passer alltid å servere. Bruker du kornmokjeks i bunnen får du en kake uten egg.
Foto: Andreas Martinsen

Gyllen ostekake uten egg

En frisk ostekake passer alltid å servere. Bruker du kornmokjeks i bunnen får du en kake uten egg.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smør og sjokolade på svak varme i en kjele. Knus kjeksen og bland den med sjokoladesmøret. Trykk kjeksblandingen ut i en springform 24 cm i diameter, kledd med bakepapir i bunnen. Sett formen kaldt mens ostekremen lages.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Varm opp vann og likør og smelt gelatinen i blandingen. Bland sammen kremost, kesam og melis. Visp kremfløten stiv og vend den inn i kremostblandingen. Hell i gelatinen og bland godt. Ha i så mye konditorfarge som trengs for at kaken får en fin gulfarge. Sett kaken kjølig i minst fire timer.

Skjær kumkvaten i tynne skiver og ha dem i en kjele sammen med sukkeret. Kok opp og la koke i to min. Hell dem over på en tallerken og sett til avkjøling. Del granateplet i to på tevers og bank kjernene ut med en tresleiv. Får du ikke tak i små appelsiner, kan du pynte med hermetiske mandariner eller det du har for hånden.

Pynt kaken med kumkvatsskivene og kjernene fra granateplet like før servering.

Oppskriften er hentet fra ukebladet Hjemmet.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold