Høns på kinesisk vis

Høns på kinesisk vis

Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 stk

    høne, kokt
  • 0.5 dl

    olje
  • 1 fedd

    hvitløk
  • 2 ss

    ingefær, revet
  • 1 stk

    stor løk
  • 0.5 stk

    purre
  • 1 stk

    paprika, rød
  • 1 stk

    paprika, gul
  • 1 stk

    gulrot
  • 0.25 stk

    hodekål
  • 4 stk

    ananaslake
  • 3 ss

    soyasaus
  • 1.5 dl

    vann
  • 1 ss

    maisenna
  • salt
  • ris
  • Slik gjør du det:

    Skjær hønsekjøttet i strimler. Skrell og hakk hvitløk og ingefærrot. Rens og skyll grønnsakene og skjær alt i tynne strimler/biter. Varm oljen i en wokpanne eller i en tykkbunnet kjele. Start med å surre hvitløk og ingefærrot i oljen et minutt på sterk varme. Ha deretter i hønsekjøttet og alle de andre ingrediensene, og vend dem raskt rundt i pannen et par minutter. Ha på soyasaus. Rør ut maisenna i vann og hell dette over retten. Bland godt. Serveres rett fra pannen, med kokt ris til. 

    Kanskje disse også frister?