Hønsesuppe som i Provence
Om du ikke har tid til å koke høne, kan du bruke kylling og hønsebuljong. La kyllingen trekke i suppen til den er gjennomkokt.
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
3 porsjoner
1 stk
høne, kokt4 stk
poteter2 stk
gulrot0.5 stk
purre1 stk
løk0.5 stk
fennikel (kan sløyfes)2 fedd
hvitløk0.5 ts
gurkemeieSlik gjør du det:
Rens hønsekjøttet for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter. Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløken. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt. Server suppen rykende varm med ferskt brød til.