Høstfristelse med bær og mandelfyll

Høstfristelse med bær og mandelfyll

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Kake

Ingredienser

4 porsjoner

Deig

2.5 dl

hvetemel

2 ss

sukker

Mandelfyll

1 stk

egg

1 stk

eggehvite

Vaniljefyll

Pynt

Slik gjør du det:

(Form 24 cm) Bland sammen mel og sukker, smuldre inn smøret til en kornete masse, tilsett eggeplomme og arbeid sammen til en fast deig. Deigen kan også blandes i en foodprocessor. Kjevle ut deigen og legg i en rund form med løse kanter, deigen skal dekke minst halvveis opp på kanten i formen. Sett formen i kjøleskapet mens mandelfyllet lages. Riv mandelmasse grovt opp på et råkostjern og bland sammen med biter av mykt smør, egg, eggehvite og sitronskall. Kan også kjøres i en foodprocessor. Legg mandelfyllet over i formen og stek kaken på nederste rille i varm stekeovn 175 °C i 30-40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken forsiktig fra kanten i formen og legg på et kakefat. (NB kaken er veldig sprø!) Legg i et lag med bær, så et lag med godt vispet vaniljekrem og avslutt med rikelig med friske bær.

Kanskje disse også frister?