Høstgryte med grønnsaker og smørstekt sopp

Høstgryte med grønnsaker og smørstekt sopp

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Gryterett

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet i litt store terninger og vend i hvetemel. Brun kjøttet i smør i en vid gryte. Tilsett tomatpuré og løk i båter og la brune med kjøttet. Hell over rødvin og kraft. Tilsett laurbærblad, salt, grovmalt pepper og timian. Kok opp og la trekke til kjøttet er mørt, ca.45 min.(Trekketiden er avhengig av hva slags stykkningsdeler som blir brukt. Kjøtt fra forpart trenger lengre trekketid enn kjøtt fra bakpart.) Rens og skjær grønnsakene i biter og la dem trekke med de siste 20 min. Ta opp kjøtt og grønnsaker med en hullsleiv. Kok opp sjyen og rør inn seterrømme og bringebæreddik la sausen koke inn til passe tykkelse eller jevn med litt maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper, timian og ev sukker. Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i sausen og varm opp. Dryss over rikelig med smørstekt sopp ved servering. Kokte mandelpoteter eller hjemmelaget potetmos smaker godt ved siden av.