Høstmiddag med fårikål og kanelstekte epler til dessert -

Høstmiddag med fårikål og kanelstekte epler til dessert

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Fårikål: Del kålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle. Strø salt og pepper mellom lagene. (Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i et kaffefilter som knytes igjen, men det er for de feige!) Pepper skal flyte rikelig mellom kål og kjøtt. Hell på (kokende) vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt, 1 1/2 - 2 timer. Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam. Server fårikålen rykende varm på varme tallerkener. Nykokte mandel- eller Ringerikspoteter hører med. Tips: Fårikålen kan eventuelt jevnes ved å strø 1-2 ss hvetemel mellom hvert lag av kjøtt og kål. Mange synes fårikålen er best ved oppvarming neste dag. Kanelstekte epler: Del epler i båter. Bland sammen sukker og kanel og vend eplene i blandingen. Smelt smør i en stekepanne og stek eplene ved middels varme i 3-4 min. Server med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Fårikål
fav Tid: 180 min
Puspas