Hamburgerbrød
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
BakverkIngredienser
7.5 dl
skummet melk100 g
gjær1 dl
olje2 ts
salt1 dl
hvetekli1 kg
hvetemelSlik gjør du det:
24-30 hamburgerbrød. I ovn ved 200° i ca. 20 minutter. Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør gjæren ut i melken, tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen til den er blank og smidig. Dekk den med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Elt deigen lett om og klapp eller kjevle den ut til 1 cm tykkelse. Stikk ut runde boller, ca. 8 cm i diameter. Etterhev bollene i ca. 20 minutter, pensle dem med melk og dryss sesamfrø på toppen. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen til de er lyst gylne. Avkjøl dem på rist.