Hasselnøttparfait på nøttebunn med multecoulis -

Hasselnøttparfait på nøttebunn med multecoulis

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Begynn med å lage nøttebunn. Skill eggene. Stivpisk eggehvitene med 200 g sukker. Vend inn de malte nøttene. Dekk bunnen av en springform (18-20 cm) med bakepapir og smør sidene i formen. Fyll halvparten av nøttemarengsen i formen og stek i varm stekeovn på nederste rille, 250 C i ca 10 min. Bunnen skal være lys brun og myk. Avkjøl. Ha eggeplommene i en bolle og sett over i en kasserolle med kokende vann (vannbad). Pisk eggeplommene med resten av sukkeret og vaniljesukker (eventuelt frøene fra 1/2 vaniljestang) til en lys og luftig eggedosis. Visp kremen til den er myk (ikke helt stivpisket. Vend eggedosisen og kremen inn i resten av nøttemarengsen. Hell massen over den avkjølte nøttebunnen. Dekk med plastfilm og sett i fryseboksen natten over. Før servering, sett parfaiten i kjøleskapet i 20-30 min. Server med med multecoulis. For multecoulisen, kjør multene i hurtigmikser til en jevn masse. Hell de knuste bærene over i en finmasket sikt, bruk en slikkepott og gni massen gjennom sikten. Multestenene blir igjen i sikten. Smak til med sukker eller melis (eventuelt litt whisky eller multelikør.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 20 min
Multe trifli
fav Tid: 90 min
Iskake med multer