Havrebrød - Denne oppskriften gir to brød.
Foto: Foto: Svein Brimi

Havrebrød

Denne oppskriften gir to brød.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm litt av melken til 37 grader, hell over gjæren og rør godt. 

Tilsett resten av melken sammen med salt, kli og havregryn. Rør godt. Ha i så mye hvetemel at deigen fortsatt er klissete og ikke for fast. 

Dryss litt mel over deigen og dekk med plast eller håndkle. La deigen heve i ca. 1 time i romtemperatur. 

Eld deigen på arbeidsbordet. Tilsett litt mel under bakingen. 

Del deigen i to like store emner. Form til to avlange brød og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate. 

Sett brødene til etterheving i ca. 30 min. 

Stek brødene på nest nederste rille ved 200 grader i ca. 40 min. 

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Gulrotrundstykker