Havrekjeks med sjokolade (gluten- og melkefrie) - Disse havrekjeksene er myke, søte og utrolig gode. Topp dem med en rute mørk sjokolade og litt havsalt om du vil, og de blir syndig gode! Oppskriften er etter inspirasjon fra "Mat på Bordet", men med justeringer og gluten- og melkefrie ingredienser.
Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan/Glutenogmelkefri.com

Havrekjeks med sjokolade (gluten- og melkefrie)

Disse havrekjeksene er myke, søte og utrolig gode. Topp dem med en rute mørk sjokolade og litt havsalt om du vil, og de blir syndig gode! Oppskriften er etter inspirasjon fra "Mat på Bordet", men med justeringer og gluten- og melkefrie ingredienser.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bland sukker og rapskokos lett sammen i én bolle.

Bland så de tørre ingrediensene i en annen bolle. Bland inn ett og ett egg i smør-blandingen.

Når det er gjort rører du inn alt det tørre. Rør godt, så alt blir skikkelig blandet.

Sett ovnen på 180 grader.

Sett spiseskje store kladder med deig på et bakepapirkledd stekebrett, og trykk dem litt flate. Dersom du ønsker det, topper du kjeksen med en rute sjokolade og litt flaksalt.

Stek i 10-12 minutter til kjeksen er gylden.

Avkjøl på brettet, og flytt dem så over på rist når de har «satt seg».

*Fibrex er sukkerroefiber og fås i allergimathyllen i vellassorterte dagligvareforretninger og helsekost. Kokosblomstsukker kan erstattes med farin eller brunt sukker.

Tåler du melk eller reagerer du kun på laktose? Da kan du enkelt bytte ut erstatningsproduktene med helt vanlige meieriprodukter eller laktosefrie meieriprodukter.

Tåler du hvetemel? Da kan du for det meste enkelt erstatte det glutenfrie melet med hvetemel

Oppskrift:

www.glutenogmelkefri.com

Levert av: Gluten- og melkefri inspirasjon
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.