Havrekjeks - Sprø og næringsrike havrekjeks. Smaker godt sammen med syltetøy eller brunost.
Foto: Petter Berg/HM Foto

Havrekjeks

Sprø og næringsrike havrekjeks. Smaker godt sammen med syltetøy eller brunost.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

(ca. 60 kjeks) Smelt smør, tilsett vann og lønnesirup og varm opp til kokepunktet. Hell den varme væsken over havregryn i en bolle og rør sammen. La blandingen svelle og 15-20 minutter. Tilsett salt og hvetemel til en passe fast deig som eltes sammen på bakebordet. Kjevle ut til ca. tre millimeter tykkelse og stikk ut kjeks med et glass (som er dyppet i mel). Legg kjeksen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek ved 200 grader i 10-12 minutter, på nederste rille. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?