Hopp til hovedinnhold
Helgrillet entrecôte med lang hviletid

Helgrillet entrecôte med lang hviletid

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Når du skal grille hele stykker kjøtt, legg kull på den ene siden av grillen eller bruk kun 1 brenner på gassgrillen. Grillen bør ha lokk. Beregn ca 200 g kjøtt pr person. Temperer kjøttet. Gni kjøttet inn med salt og pepper, stikk inn et steketermometer og legg kjøttet på rist over rødglødende kull eller over en varm brenner på gassgrill. Brun kjøttet raskt på alle kanter. Stikk inn et steketermometer. Flytt kjøttet over på den siden av risten som ikke har varme under seg. Legg på lokk.. Snu kjøttet en gang i mellom. Grilltiden er avhengig av tykkelsen på kjøttet Grill til steketermometeret viser 50 ºC. Kjøttet er rødt - men hviletiden vil gjøre at det ettersteker og innen det serveres er kjøttet saftig rød/rosa! ! Ta kjøttet av grillen og legg det i et dobbelt ark med tykk aluminiumsfolie. Smør kjøttet inn med hvitløksmør. Pakk aluminiumsfolien godt sammen rundt kjøttet, la skjøten være opp. Gjem litt hvitløksmør til serveringen. Pakk hele aluminiumsfoliepakken inn i et tykt badehåndkle eller et pledd og la det ligge og hvile i minst 30 min, gjerne mer, det tåler godt og blir bare bedre om de får ligge opp mot 1 time! Ved servering skjær kjøttet i skiver og server med grillede poteter eller en god potetsalat, grillet mais og hvitløksmør.

Kanskje disse også frister?