Helgrillet entrecôte med hvitløksmør

Helgrillet entrecôte med hvitløksmør

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Temperer kjøtt, dvs la det ligge fremme på kjøkkenbenken i et par timer før det legges på grillen. Gni kjøttet in med salt og pepper og grill på varm grill. Har du en kullgrill med lokk, ha kull på hver side og et felt i midten uten kull. Ved bruk av gassgrill bruk brennerne på sidene og legg kjøttet på rist, slik at varmekilden er på hver side av kjøttet. Legg på lokk. Grill ved sterk varme i 4-5 min på hver side. Snu kjøttet slik at det blir brunt rundt det hele. Etterstek ved litt lavere temperatur (hvis mulig). Grilltiden er avhengig av tykkelsen på kjøttet, men bruker du et steketermometer er kjøttet rosa ved 63-65 ºC og begynner å bli grått ved 68-70 ºC. Steketid 30- 40 min. La kjøttet hvile ca 20 min før det skjæres opp. Smør kjøttet inn med hvitløksmør 5 min før oppskjæring. Legg også litt hvitløksmør på kjøttet ved servering slik at det smelter på kjøttskivene. Server med potetspidd, hvitløksmør, grillede tomater og en grønn salat. Potetspidd: Træ halve små nypoteter på spidd, pensle med olje, dryss med salt og pepper og grill i 20-30 min. Potetene kan ev forkokes, da forkortes grilltiden. Til mange, del poteter i båter og legg i langpanne med litt olje, salt og pepper og stek i stekeovn ved 225 ºC i ca 40 min, til potetene er gylne. Hvitløksmør: Kjør mykt smør i en hurtigmikser samen med renset hvitløk, persille og litt sitronsaft. Grillede tomater: Del tomater (faste grilltomater) i to rundt "ekvator", pensle med olje og dryss med litt salt og pepper og ev litt urtekrydder og grill til tomatene er myke og gylne.

Kanskje disse også frister?