Hopp til hovedinnhold
Helgrillet svinefilet med basilikum og bacon

Helgrillet svinefilet med basilikum og bacon

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skjær bort den tynne "sølvfargede" hinnen som er på utsiden av fileten. Husk også å ta fileten ut av kjøleskapet ca 1 time før den skal grilles. Finhakk basilikum. Pensle fileten med litt olje og vend den i finhakket basilikum. Legg skiver av bacon taksteinvis på benken og pakk svinefileten inn i bacon. Surr med bomullstråd. La fileten ligge på kjøkkenbenken og trekke smak mens grillen blir varm. Tenn på grillen og la kullene varme maksimalt (dvs kullene får en fin grå overflate) før grillingen starter. Ta litt olje på litt kjøkkenpapir og smør på grillristen (som selvfølgelig er ren!). Store stykker kjøtt blir best hvis de grilles over indirekte varme. Dvs. ha kull eller brenner på hver side i grillen, legg kjøttet på grillrist i midten av grillen (ingen varme under, bare på hver side). Legg på lokk og snu etter 4-5 min på hver side. Salt kan ev drysses på kjøttet mens det steker. Steketid ca 20 min for en hel svinefilet. La kjøttet alltid hvile 15-20 min før det skjæres opp. Potetspidd: Nye poteter deles i to og tres på spidd ev vekselvis med sopp eller små løk. Pensle med olje eller grillolje og grill i 20-25 min. Potetene kan ev kokes knapt møre før de tres på spidd og pensles med olje og grilles i 6-8 min. Ananas og chili salsa: Rens og finhakk 1 frisk ananas, ½-1 rød chili og 2 sjalottløk og rør sammen. Tilsett 3-4 ss finhakket frisk basilikum og smak til med god olivenolje, salt og pepper.

Kanskje disse også frister?