Helgrillet svinefilet med poteter på spidd

Helgrillet svinefilet med poteter på spidd

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Beregn ca 200 g kjøtt pr person Filet av storfe og lam egner seg også godt til helsteking. Trekk av den lyse hinnen som sitter på fileten. Legg filetene i marinade eller pensle med en av marinadene/grilloljen før filetene legges på grillen. Legg fileten på grillristen over rødglødende kull. Bruk gjerne lokk på grillen når du griller. Grilltid: Filet av storfe 20-25 min Filet av svin 15-20 min Filet av lam 5-6 min Grilltiden er avhengig av tykkelsen på kjøttet. Snu på kjøttet under grillingen og la kjøttet hvile før det skjæres opp. Ved grilling av store stykker kjøtt kan det lønne seg å bruke et steketermometer, feks til en lammestek. Dryss over salt når fileten er ferdig stekt. Potetspidd Nye poteter deles i to og tres på spidd eventuelt vekselvis med sopp eller små løk. Pensle med olje eller grilloje og grill i 20-25 min. Potetene kan eventuelt kokes knapt møre før de tres på spidd og pensles med olje og grilles i 6-8 min.

Kanskje disse også frister?