Hellstrøms bacalao -

Hovedrett

Hellstrøms bacalao

4 porsjoner
Dette trenger du:

500 g klippfisk uten skinn og ben

2 stk paprika, gul

2 stk paprika, rød

2 stk gul løk

2 stk fennikel

8 fedd hvitløk

12 stk poteter

1,5 dl olivenolje

  kajennepepper

1 potte basilikum, frisk

  salt

  pepper

200 g pillede reker (kan utelates)

Slik gjør du det:

Fisken må vannes ut minimum 2 døgn i forkant av tilberedningen.
Det er en god idé å lage Bacalao dagen før den skal spises (Som fårikål blir denne retten bare bedre av å stå et døgn eller to før den spises.)
1. Skrell fenniklene og skjær i skiver.
Rens løk og skjær i skiver.
Fyll en kjele med kaldt vann, legg fennikelskivene i og kok opp. Slå av vannet. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Gi potetene samme behandling som fennikel.
2. Legg paprikaene under grillen i stekeovn og grill til skinnet er brent, slik at det lett kan skrelles av. La ovnsdøren være åpen. Legg den brente paprikaen i kaldt vann før du drar av skinnet. Fjern kjernene. Skjær deretter paprikaen i grove strimler.
3. Ha olivenolje i en jerngryte sammen med de knuste hvitløksfeddene og la koke svakt i oljen noen minutter. Tilsett deretter fennikel, løk og poteter, legg på lokk og la det hele "syde" i ca 20 minutter. Tilsett paprikaene og kok videre under lokk til alle elementene er "bløte", ca. 20 minutter.
Del fisken i passende skiver og la den koke med i jerngryten i ytterligere 20 minutter.
4. Etter totalt en times koketid i lag på lag i jerngryte, blandes alt forsiktig sammen med en liten hullsleiv. Smak til med salt, kajennepepper og frisk basilikum. Bland reker inn i bacalaoen uten å koke dem.
Server alt på brennende, varme tallerkener. Ha en ekstra stråle med gyllen olivenolje på bacalaoen ved servering.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 1440 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Drikken du ikke tror du vil like

Men, som du garantert vil elske. Du blander øl og...?

Les mer

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

Shape-Up |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK