Hellstrøms bacalao -

Hellstrøms bacalao

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Fisken må vannes ut minimum 2 døgn i forkant av tilberedningen. Det er en god idé å lage Bacalao dagen før den skal spises (Som fårikål blir denne retten bare bedre av å stå et døgn eller to før den spises.) 1. Skrell fenniklene og skjær i skiver. Rens løk og skjær i skiver. Fyll en kjele med kaldt vann, legg fennikelskivene i og kok opp. Slå av vannet. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Gi potetene samme behandling som fennikel. 2. Legg paprikaene under grillen i stekeovn og grill til skinnet er brent, slik at det lett kan skrelles av. La ovnsdøren være åpen. Legg den brente paprikaen i kaldt vann før du drar av skinnet. Fjern kjernene. Skjær deretter paprikaen i grove strimler. 3. Ha olivenolje i en jerngryte sammen med de knuste hvitløksfeddene og la koke svakt i oljen noen minutter. Tilsett deretter fennikel, løk og poteter, legg på lokk og la det hele "syde" i ca 20 minutter. Tilsett paprikaene og kok videre under lokk til alle elementene er "bløte", ca. 20 minutter. Del fisken i passende skiver og la den koke med i jerngryten i ytterligere 20 minutter. 4. Etter totalt en times koketid i lag på lag i jerngryte, blandes alt forsiktig sammen med en liten hullsleiv. Smak til med salt, kajennepepper og frisk basilikum. Bland reker inn i bacalaoen uten å koke dem. Server alt på brennende, varme tallerkener. Ha en ekstra stråle med gyllen olivenolje på bacalaoen ved servering.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Påskebacalao
fav Tid: 1440 min
Bacalao