Slik gjør du det:
1) Bløt loffen i et glass melk. 2) Stek renset kylling/kalkunlever i litt gåsefett/andefett eller olje, tilsett finhakket sjalottløk, timian, laurbærblad og salvie. Flamber med konjakk. Avkjøl. 3) I en kjøkkenmaskin blander vi kalkunkjøttet, gåselever og den stekte leveren. Vi kjører til det blir en fin og glatt masse, tilsetter så den bløte loffen og eggene, og krydrer til en høyverdig smak. Vi blander med hakkede kastanjer og biter av kalkun og rå gåselever. Vi fyller dette i en kakeform penslet med gåsefett/andefett. Vi dekker til med aluminiumsfolie, prikker denne med gaffel og steker i vannbad på 180 graderi ca. 50 minutter. Vi skjærer ut skiver og serverer disse varme sammen med kalkunen og garnityrene. Hellstrøms nyttårskalkun Hellstrøms kalkungarnityr Oppskriften er hentet fra "Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller" av Eyvind Hellstrøm.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.