Hellstrøms perfekte ribbe - Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Det tar tilsammen to og en halv time å få perfekt, sprø svor på ribba.

Hovedrett

foto: Erik Hannemann

Hellstrøms perfekte ribbe

Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Det tar tilsammen to og en halv time å få perfekt, sprø svor på ribba.

Dette trenger du til 4 porsjoner

1 l vann

ribbestykke, (tynnribbe) 3-5 kilo

10 fedd hvitløk

  salt og pepper

Slik gjør du det:

Ha rikelig med salt på ribba og la den ligge i 1-2 dager. (Dette kan du droppe, men resultatet blir ikke halvparten så bra).

Dersom det ikke allerede er laget ruter i svoren, lag de med kniv, barberblad eller tapetekniv. De kan gjerne være små (på størrelse med en terning), da er det lettere at svoren blir sprø.

Ha på godt med knust, svart pepper på begge sider av ribben. (Eller vanlig, kvernet pepper).

Forvarm ovnen til 180 grader.Bruk over- og undervarme (vanlig innstilling på ovnen)

Ribben skal stekes midt i ovnen.

Hell vannet i en ildfast form. Legg i hvitløkene, hele og uskrelte. Legg i ribbestykke med svoren ned i én time. Ta ut ribben etter én time. Snu stykket slik at svoren nå er vendt opp.

Ha ribbestykket inn i ovnen én time til. Pass på at den ikke tørker ut. Er det for lite vann må du etterfylle.

Den siste halve timen må du med jevne mellomrom ta den ut av ovnen og øse over sjyen som er i formen.

OBS: Dersom svoren ikke ser ut til å bli sprø bør du heve temperaturen til ca 230 grader. Pass på så den ikke svir seg! (Dersom ribben, mot all formodning, ikke har sprø svor, kan du bruke grillelementet i noen minutter. Det er også lov å dekke til de bitene som ser bra ut med aluminiumsfolie slik at bare de ikke-sprø bitene grilles.

OBS2: Ribba blir jevnere stekt jo jevnere og flatere ribbestykket ditt er. Noen ovner steker ujevnt, så det kan være en god idé å ta en titt inn i ovnen med jevne mellomrom.

Her ser du videoen.

Hellstrøms tilbehør til ribbe

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 1440 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Forsker jubler over denne trenden

- Skjønnhetsidealet blant kvinner er definitivt i endring, mener trendforskeren.

Kvinneguiden |

Les mer

Dette gjør jenter feil når de sminker seg

Det er mer enn én feil på dette bildet...

Det Nye |

Les mer

Slipp barna fri!

Lege og firebarnsfar Thorbjørn Brook Steen mener lek er viktigere enn lekser.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK