Slik gjør du det:
Tilbehør til ribbe
Poteter
Klar smøret: smelt smøret, skum av toppen med en spiseskje. Hell smøret over i en kjele, men stopp før det hvite stoffet kommer. Stek potetene på middels varme i det klaret smør. Kjenn etter med en gaffel når de er ferdige. Sil av og tørk dem med kjøkkenpapir. Rør inn 1 ss smør og la det smelte med potetene. Smak til med salt og pepper.
Grønnkål
Skjær kålen og bacon i strimler. Finhakk sjalottløken. Ha kål og rikelig med klaret smør i en stekepanne. Stek under stadig omrøring på middels varme i ca 5-7 minutter. Hakk eplene i små terninger. Ha i epler, sjalottløk og bacon. La det steke videre, 5-10 minutter, eller til kålen føles ferdig når prøvesmaker. Smak til med salt og pepper.
Borretanoløk (eller vanlig, gul løk)
Stek løken i klaret smør på middels varme i ca 15 minutter. Sil av og krydre med salt og pepper.
Stekte epler
Fjern kjernehuset. Skjær eplene i båter. Stek dem i klaret smør til de blir gylne, ca 8- 10 minutter.
Kål
Skjær kålen i strimler og finhakk sjalottløken. Ha olje i en kjele sammen med kål, sjalottløk, honning, fiken, solbær og solbærsaft. Stek på middels varme under stadig omrøring i 20-25 minutter. Smak til med salt og pepper.
Se video her.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.