Hellstrøms tilbehør til ribbe - Her er mesterkokk Eyvind Hellstrøms tilbehør til juleribbe. Husk at du kan bruke det klarede smøret flere ganger. Om du begynner med potetene, så kan du bruke smøret til kål, løk og epler.
Foto: Erik Hannemann

Hellstrøms tilbehør til ribbe

Her er mesterkokk Eyvind Hellstrøms tilbehør til juleribbe. Husk at du kan bruke det klarede smøret flere ganger. Om du begynner med potetene, så kan du bruke smøret til kål, løk og epler.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Tilbehør til ribbe

 

Poteter

Klar smøret: smelt smøret, skum av toppen med en spiseskje. Hell smøret over i en kjele, men stopp før det hvite stoffet kommer. Stek potetene på middels varme i det klaret smør. Kjenn etter med en gaffel når de er ferdige. Sil av og tørk dem med kjøkkenpapir. Rør inn 1 ss smør og la det smelte med potetene. Smak til med salt og pepper.

Grønnkål

Skjær kålen og bacon i strimler. Finhakk sjalottløken. Ha kål og rikelig med klaret smør i en stekepanne. Stek under stadig omrøring på middels varme i ca 5-7 minutter. Hakk eplene i små terninger. Ha i epler, sjalottløk og bacon. La det steke videre, 5-10 minutter, eller til kålen føles ferdig når prøvesmaker. Smak til med salt og pepper.

Borretanoløk (eller vanlig, gul løk)

Stek løken i klaret smør på middels varme i ca 15 minutter. Sil av og krydre med salt og pepper.

Stekte epler

Fjern kjernehuset. Skjær eplene i båter. Stek dem i klaret smør til de blir gylne, ca 8- 10 minutter.

Kål

Skjær kålen i strimler og finhakk sjalottløken. Ha olje i en kjele sammen med kål, sjalottløk, honning, fiken, solbær og solbærsaft. Stek på middels varme under stadig omrøring i 20-25 minutter. Smak til med salt og pepper.

Se video her.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Saus til ribbe