Helstekt entrecôte med sjampinjongsaus -

Hovedrett

Helstekt entrecôte med sjampinjongsaus

Dette trenger du til 4 porsjoner

800 g entrecôteeller mørnet ytrefilet av storfe

  salt

  pepper

  smør

  timian, frisk

Soppsaus

200 g sopp

2 stk sjalottløk

2 ss smør

1 fedd hvitløk

2 ss soyasaus

3 dl kremfløte

1 ss finhakketpersille

Slik gjør du det:

Temperer kjøttet et par timer før steking. Krydre med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, tilsett litt smør og la det bruse ut før kjøttet legges i og brunes på alle kanter. Legg over i et ildfast fat, legg over noen kvister frisk timian og stek i forvarmet stekeovn ved 125 ºC. Bruk et steketermometer og stek til kjernetemperatur på 50 ºC. Ta ut. Steketid avhenger av tykkelsen på kjøttstykket. Bruningen kan gjøres i god tid før middag. Varm kjøttet i stekeovn ved 200 ºC 10-15 min, rett før servering. Skjær i tynne skiver rett før servering. Soppsaus - En god saus som ikke krever kraft. Skjær soppen i båter og fres gyllenbrun i smør sammen med finhakket sjalottløk. Tilsett hvitløk mort slutten av steketiden. Hell i fløte og soyasaus. Kok opp og la sausen trekke ved svak varme i 5-6 min, til den begynner å tykne. Smak til med pepper og ev litt salt. Tilsett finhakket persille rett før servering. Grønnsaker Vil du forberede grønnsaker før gjestene kommer, rens og del dem i passende biter. Kok opp vann tilsatt litt salt. Legg i grønnsakene. Kok opp og la t rekke i 2-3 min, til grønnsaken er knapt møre. Grønnsaker med lengst trekketid legges i først eller kok dem hver for seg. Hell av kokevannet og legg grønnsakene i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ved servering, Ha litt vann i bunnen av en kasserolle, tilsett smør og salt og legg i grønnsakene. Kok opp og server straks.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Syv ubrukelige ting til babyen

Nybakte foreldre pepres med ting de bare "må ha". Dropp disse, er du snill.

Les mer

Velger du riktig kan du spare mange kalorier

Du risikerer å gå glipp av viktige næringsstoffer når du velger mat med mindre kalorier.

Les mer

Oppbevaring som både er genial og enkel

Ta i bruk både gulv, vegger og senga.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK