Helstekt entrecôte med sjampinjongsaus -

Hovedrett

Helstekt entrecôte med sjampinjongsaus

Dette trenger du til 4 porsjoner

800 g entrecôteeller mørnet ytrefilet av storfe

  salt

  pepper

  smør

  timian, frisk

Soppsaus

200 g sopp

2 stk sjalottløk

2 ss smør

1 fedd hvitløk

2 ss soyasaus

3 dl kremfløte

1 ss finhakketpersille

Slik gjør du det:

Temperer kjøttet et par timer før steking. Krydre med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, tilsett litt smør og la det bruse ut før kjøttet legges i og brunes på alle kanter. Legg over i et ildfast fat, legg over noen kvister frisk timian og stek i forvarmet stekeovn ved 125 ºC. Bruk et steketermometer og stek til kjernetemperatur på 50 ºC. Ta ut. Steketid avhenger av tykkelsen på kjøttstykket. Bruningen kan gjøres i god tid før middag. Varm kjøttet i stekeovn ved 200 ºC 10-15 min, rett før servering. Skjær i tynne skiver rett før servering. Soppsaus - En god saus som ikke krever kraft. Skjær soppen i båter og fres gyllenbrun i smør sammen med finhakket sjalottløk. Tilsett hvitløk mort slutten av steketiden. Hell i fløte og soyasaus. Kok opp og la sausen trekke ved svak varme i 5-6 min, til den begynner å tykne. Smak til med pepper og ev litt salt. Tilsett finhakket persille rett før servering. Grønnsaker Vil du forberede grønnsaker før gjestene kommer, rens og del dem i passende biter. Kok opp vann tilsatt litt salt. Legg i grønnsakene. Kok opp og la t rekke i 2-3 min, til grønnsaken er knapt møre. Grønnsaker med lengst trekketid legges i først eller kok dem hver for seg. Hell av kokevannet og legg grønnsakene i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ved servering, Ha litt vann i bunnen av en kasserolle, tilsett smør og salt og legg i grønnsakene. Kok opp og server straks.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

Kvinneguiden |

Les mer

Lar du urtene bare stå slik?

Da bør du sjekke ut disse åtte urte-triksene.

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK