Helstekt entrecôtekam med urtesmør

Helstekt entrecôtekam med urtesmør

Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Paprikasmør:

0.5 stk

paprika, gul

Rødløksmarmelade:

3 stk

rødløk

1 ss

smør

1 dl

rødvin

Bakte poteter:

4 stk

bakepotet

2 ss

smør

Slik gjør du det:

I ovn ved 175° i ca. 45 minutter. Forvarm stekeovnen til 175°. Skrubb potetene godt og legg dem på rist over langpannen. Sett potetene inn i ovnen i ca. 15 minutter før kjøttet settes inn. Renskjær kjøttet for sener og hinner og bind det eventuelt opp for jevn form. Gni det godt inn med salt og pepper, sett inn steketermometer og legg kjøttet på risten ved siden av potetene. Stek kjøttet til kjernetemperatur 58-60°, da er det rosa. Ta det ut og la det hvile. Lag paprikasmør og rødløksmarmelade mens kjøtt og poteter steker. Rør smøret mykt. Rens og skjær paprika i små terninger. Bland med smøret og smak til med sitronsaft. Rull smøret til en tykk pølse, som avkjøles i kjøleskap. Rens og skjær løken i tynne båter. Damp den i smør i et par minutter, hell på juice og vin og kok løken til den er myk og nesten all væske har kokt inn. Smak til med salt og pepper. Skjær et lokk av potetene og ta ut innmaten. Mos den med smør og smak til med salt og pepper. Sprøyt mosen tilbake i potetskallene. Skjær kjøttet i skiver og server det med paprikasmøret, rødløksmarmeladen, potetene og kokte grønnsaker, som for eksempel rosenkål og gulrøtter.

Kanskje disse også frister?