Helstekt filet marinert i pesto, servert med selleri, potetpuré og stekte tomater -
Foto: Panopticon

Helstekt filet marinert i pesto, servert med selleri, potetpuré og stekte tomater

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Gni fileten inn med salt og pepper. Stek den i varm panne med smør eller olje. Brun rundt på alle sider. Legg over i ildfast fat og stek i stekeovn ved 175 ºC i 15-20 min til steketermometeret viser 55 ºC.

Fileten kan også grilles. Best resultat får du med en grill med lokk.Bruk sidebrennere på gassgrill eller ha rødglødende kull på hver side og legg kjøttet på rist slik at varmekilden er på hver side. Legg på lokk og grill 4-5 min på hver side. Grilltid er avhengig av tykkelsen på kjøttet. Bruk et steketermometer.

Mens kjøttet stekes/grilles lag pesto. Stek / rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne. Ha alle ingrediensene med unntak av olivenolje i en foodprocessor/hurtighakker. Tilsett olje i en tynn stråle mens maskinen går. Kjør til alt er finhakket. Smak til med salt og grovmalt pepper.

Legg den stekte fileten på et dobbelt aluminiumsfolieark. Smør fileten inn med pesto. Pakk godt igjen og la fileten ligge å hvile/ marinere på et lunt sted i ca 45 min (gjerne mer).

Kok poteter og sellerirot i skiver møre i vann. Hel av kokevannet. Tilsett fløte og kok opp. Mos med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Lag et snitt i tomatene og putt inn hvitløkfedd delt i to og drypp over litt olivenolje, salt og pepper.

Stek tomatene i varm stekeovn 225 ºC i ca 20 min eller legg på grillen.

Tips: Pesto kan oppbevares i tett glass i kjøleskapet ca 1 uke. Basilikum kan byttes ut med andre urter f.eks. timian, mynte eller persille. Til en rød pesto bytt ut urter med soltørkede tomater.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Kalvecarpaccio