Helstekt fylt kylling med urter og sitron, servert på en seng av linser og grønnsaker

Helstekt fylt kylling med urter og sitron, servert på en seng av linser og grønnsaker

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skyll kyllingen godt innvendig og tørk godt. Rens og skjær løk i båter, hvitløk i grove biter og fyll inn i kyllingen med godt skylte friske urter. Bind bena samen med litt bomullstråd. Pensle kyllingen med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.Legg kyllingen i ildfast fat og stek varm stekeovn, 160 ºC i ca 1 1/4 time. Prøv om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut skal være klar. La kyllingen hvile i 15-20 min før den skjæres opp. Server med linsesalat Linser: Skyll linsene i kaldt vann. Kok møre i vann i 20-30 min. Gulrot, sellerirot og purre i terninger får koke med de siste 8-10 min. Vend inn hakkede urter og tomatkjøtt i terninger (uten innmat). Smak til med salt og pepper, saft og skall av sitron og olivenolje.

Kanskje disse også frister?