Helstekt fylt kylling med urter og sitron, servert på en seng av linser og grønnsaker -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Helstekt fylt kylling med urter og sitron, servert på en seng av linser og grønnsaker

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skyll kyllingen godt innvendig og tørk godt. Rens og skjær løk i båter, hvitløk i grove biter og fyll inn i kyllingen med godt skylte friske urter. Bind bena samen med litt bomullstråd. Pensle kyllingen med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Legg kyllingen i ildfast fat og stek varm stekeovn, 160 ºC i ca 1 1/4 time. Prøv om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut skal være klar. La kyllingen hvile i 15-20 min før den skjæres opp. Server med linsesalat Linser: Skyll linsene i kaldt vann. Kok møre i vann i 20-30 min. Gulrot, sellerirot og purre i terninger får koke med de siste 8-10 min. Vend inn hakkede urter og tomatkjøtt i terninger (uten innmat). Smak til med salt og pepper, saft og skall av sitron og olivenolje.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.