Helstekt fylt kylling - Her er Wenche Andersens oppskrift på helstekt kylling - med deilig linsesalat.

Helstekt fylt kylling

Her er Wenche Andersens oppskrift på helstekt kylling - med deilig linsesalat.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kylling Skyll kyllingen godt innvendig og tørk den godt. Rens og skjær løk i båter, hvitløk i grove biter og fyll dem i kyllingen sammen med godt skylte friske urter. Bind bena sammen med litt bomullstråd. Pensle kyllingen med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form og stek den i varm stekeovn ved 160 °C i ca. 1 ¼ time. Prøv om kyllingen er ferdigstekt ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som pipler ut skal være klar. La kyllingen hvile i 15–20 min før den skjæres opp. Server med linsesalat. Linsesalat Skyll linsene i kaldt vann. Kok dem møre i vann i 20–30 min. Gulrot, sellerirot og purre i terninger får koke med de siste 8–10 min. Vend inn hakkede urter og tomatkjøtt i terninger (uten innmat). Smak til med salt og pepper, saft og skall av sitron, og olivenolje.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.