Helstekt kveite - Servert med eple og sprøstekt bacon, brødkrutonger og smørsaus, blir kveita et vidunderlig festmåltid.

Helstekt kveite

Servert med eple og sprøstekt bacon, brødkrutonger og smørsaus, blir kveita et vidunderlig festmåltid.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kveita: Skarp av slimlaget som ligger som en beskyttelse utenpå kveita. Bruk baksiden av en stor skarp kniv. Skjær av hodet ved gjellene og sporen, dette for å få plass i langpannen. Skyll kveita under rennende kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Lag et par snitt i skinnet på kveita . Pensle kveita med olje over og under og legg i en passende form med kanter. Legg og grovknust hvitløk og timiankvister. Stek/ bak i varm stekeovn ved 150 °C i 50–60 min. Trekk skinnet av den ferdigstekte kveita, dryss på salt og pepper. Dryss over stekt brød og eplebacon ved servering. Garnityr: Hakk opp brødet og det stek gyllent i litt olje. Smak til med salt og pepper og legg over på litt kjøkkenpapir, for at overflødig fett absorberes. Skjær bacon i små terninger i olje, tilsett eple i små terninger mot slutten. Smørsaus: Bland sammen eddik, finhakket sjalottløk og vann i en liten kasserolle. Kok over svak varme til det gjenstår 2–3 ss .Tilsett fløte og kok videre over svak varme til det gjenstår totalt i kasserollen, ca 4 ss. Pisk inn smør i terninger, litt etter litt. Det må ikke koke! Smak til med salt og pepper og eventuelt gressløk eller kjørvel og server straks.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.