Hermetiserte epler og pærer

Hermetiserte epler og pærer

Slik hermetiserer du epler og pærer. Legg epler og pærer på glass!

Christopher Sjuve

Ingredienser

Slik gjør du det:

Bruk fortrinnsvis fast og syrlig frukt. Sukkerlaken koker du av 2-400 g sukker til 1 l vann. Du kan beregne ca. 3 dl sukkerlake til et litersglass fylt opp med frukt.
Frukten skrelles og deles opp i båter. Trekk frukten forsiktig i sukkerlake ved 80-90 grader, til den blir mør. Legg deretter frukten over på rene og varme glass.
Sukkerlaken kokes deretter opp igjen, siles og helles over frukten på glassene. Hell på slik at glassene nesten renner over. Tørk om nødvendig av kanten med en ren klut og skru på lokket. Avkjøl og skru lokket fastere på før glassene settes kjølig for lagring.

Kanskje disse også frister?