Hirsegrøt -
Foto: tine.no

Hirsegrøt

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

2,5 dl hel hirse

4 dl vann

1 l melk

1 ts salt (strøken)

Annonse

Slik gjør du det:

Hirsegrøt ligner på risengrynsgrøt i smak. Den er særdeles jernrik og sunn. Skyll hirsen først i kaldt vann og så i kokende vann. Dette for å fjerne noen bitterstoffer. Kok opp vannet. Ha i grynene og la dem koke på svak varme til vannet er nesten kokt inn. Spe med melken og kok videre til grøten har jevnet seg. ca. 50 min. Smak grøten til med salt. Serveres som risgrøt.  Oppskriften er hentet fra boken "Korn- og baketradisjoner" av Gudrun Ulltveit.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Fargerikt høstbrød
fav Tid: 180 min
Totenkringler