Hjemmebakt brød - En klassisk, godt hjemmebakt brød med yoghurt og havre.
Foto: Panopticon

Hjemmebakt brød

En klassisk, godt hjemmebakt brød med yoghurt og havre.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Dette brødet egner seg godt til frysing.

Lag gjerne en dobbel porsjon. 2-3 dl solsikkekjerner og/eller linfrø kan tilsettes i deigen, bruk da litt mindre hvetemel. Melken kan erstattes med vann for de som har melkeallergi.

Brødet kan ev bakes med en av de grove "brød-mel-blandingene" som er å få kjøpt.

Yoghurt eller surmelk gir et saftig, holdbart og smakfullt brød.

Brøddeigen kan tilsettes litt finrevet gulrot.

Varm vann og melk til 37 ºC (fingervarmt). Hell litt av væsken i en arbeidsbolle rør ut gjæren.

Tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet.

Ha i resten av væsken og olje og tilsett salt, sukker, hvetekli, havregryn, sammalt mel og mesteparten av hvetemelet. Elt deigen til den er glatt, blank og smidig og slipper bakebollen, 8-10 min i kjøkkenmaskin og 12-14 min for hånd.

Dekk med plast og la deigen hev/hvile 45-50 min, til dobbel størrelse.

Ha deigen over på et melet bakebord, del den i to emner og kna til den blir smidig og form til brød. Rull brødene i havregryn, kli eller solsikkekjerner før de legges i smurte former. Dekk med plast eller et klede og la brødene heve i 30-40 min.

Stek brødene på nederste rille i forvarmet ovn ved 200 ºC i ca 45 min.

Avkjøl brødene på rist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Rugbrød