Hjemmelagde hamburgerbrød med sjarm

Hjemmelagde hamburgerbrød med sjarm

For de som synes det er vanskelig å trille runde brød, er dette et veldig godt alternativ. I tillegg får man noen fine og annerledes brød som gjør seg godt på bordet.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

500 g

mel

1 pk

Tørrgjør

1 ts

salt

300 g

Lunken, skummet melk

150 g

Smeltet smør

1 stk

egg

Sesamfrø til toppen

Slik gjør du det:

Jeg har brukt en utstikker på 7 cm i diameter til å stikke ut brødene.
Bland sammen det tørre (mel, gjær, sukker og salt) før du blander inn det våte. Deigen ble eltet i 10 minutter, og deretter sto den til heving i 1 time.
Kjevle ut deigen med veldig lite mel, stikk ut hamburgerbrødene, pensle med egg og strø over sesamfrø. Stek dem på 200 grader i ca. 12 – 14 minutter.