Hjemmelagde pølsebrød - Hjemmelagde pølsebrød gir pølsene en helt ny dimensjon. Når du oppdager hvor lett det er å lage pølsebrød slutter du å kjøpe dem i butikken.
Foto: Erik Hannemann

Hjemmelagde pølsebrød

Hjemmelagde pølsebrød gir pølsene en helt ny dimensjon. Når du oppdager hvor lett det er å lage pølsebrød slutter du å kjøpe dem i butikken.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Må og vei opp alle ingrediensene til dine hjemmelagde pølsebrød!

Bland salt og gjæren med hvetemelet i en stor bolle. Ha i melk, vann og olje. Rør det sammen. 

Ha i litt og litt av det sammalte melet (eller speltmelet) til du får en fin og smidig deig. 

La det heve i en times tid eller til deigen omtrent har doblet seg i størrelse. 

Slå opp deigen og tilfør eventuelt litt hvetemel. Del den opp i 14 emner. Trill dem til pølser. Klem dem så flate med en bred brødkniv, en palette, en bok eller noen annen som egner seg. 

Legg dem på et stekebrett (med bakepapir). Dekk til og la dem etterheve i tre kvarter (viktig! Ellers blir de ikke luftige). 

Pisk egget, pensle på pølsebrødene og dryss over sesamfrø. 

Forvarm ovnen til 220 grader. De blir som regel ferdig etter 10 minutter eller litt mer. Men, følg med og pass på at de blir fine og gylne før du tar dem ut. 

La de avkjøles på rist. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Surdeigsbrød
fav Tid: 120 min
Solbrød