Hjemmelagde seigmenn - Denne oppskriften er stor, og kan gjerne halveres. Lager du hele, har du hyggelige julegaver.

Hjemmelagde seigmenn

Denne oppskriften er stor, og kan gjerne halveres. Lager du hele, har du hyggelige julegaver.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Legg gelatinplatene i bløt i halvparten av vannet til de er myke, det tar ca 10 minutter. Kok sukkeret med resten av vannet til alt sukkeret er oppløst. Tilsett sitronsyre. Ha gelatinen med bløtevannet i sukkerlaken og rør til alt er smeltet. Tilsett konditorfarge.

Hell blandingen i lave beholdere slik at seigmennene blir ca 1/2 cm tykke, brødformer med slipp-belegg gjør jobben med å løsne platen fra formen lettere.

Bland sukker og sitronsyre til det du synes er en passe sur blanding. Smak deg fram og vær forsiktig med syren, den er så sur som det høres ut!

Sett beholderne med geleblanding kaldt noen timer, gjerne over natten. Dryss sukkerblanding på overflaten av geleen når den er begynt å stivne litt.

Dypp beholderen i varmt vann og hvelv ut geleen. Hvis den ikke løsner med én gang, kan du løsne litt i ene enden, strø på sukker og dra geleen ut av formen mens du sukrer etter hvert (sukringen underveis gjør at ikke alt klistrer seg sammen til en seigball).

Stikk ut figurer med små pepperkakeformer, eller klipp i passe biter. Rull i sukkerblandingen med én gang.

Oppbevares i tett boks i kjøleskap. Dypp gjerne en ekstra runde i sukkerblanding før servering.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Vingelé med frukt
fav Tid: 60 min
Appelsingelé